Information gällande nytt värmesystem

Vi på Enex AB har fått uppdraget av föreningen att installera bergvärme i ert hus.

Bergvärme är en mycket effektiv och miljövänlig uppvärmningskälla, som bygger på förnyelsebar energi. Den bygger på att energin till värme och varmvatten hämtas från berggrunden under fastigheten. Berggrunden återlagrar och får sin energi från solen.

Energimyndigheten

Energimyndigheten

Det man bör tänka på när man bor i huset, är att man har en begränsad varmvattenförbrukning. Ett bra tips är, om varmvattnet skulle bli svalare/ kallare att man inte fortsätter att spola. Genom att stänga kranen och låta värmesystemet återhämta sig, kommer varmvattnet återkomma igen. En återhämtning kan ta upp till en timme.

Vad är då fördelarna med bergvärme?

  • Bergvärme låga driftkostnader. Trots att investeringen är relativt kostsam är en investering i bergvärme i de allra flesta fall en mycket god affär, eftersom energikostnaden sänks radikalt. Generellt kan sägas att besparingen ökar med stigande värmebehov.
  • Bergvärme är miljövänligt. Värmen är naturens egen i form av solenergi som lagrats i berggrunden. Den el som används för att driva värmepumpanläggningen bidrar i väsentligt lägre grad än fjärrvärmen till koldioxidutsläpp – endast 1 kW el behövs för produktion av minst 3–5 kW värme.
  • Bergvärme är stabilt. En bergvärmeanläggning levererar samma energimängd till samma kostnad årets alla dagar, oavsett utomhustemperatur. Fastigheten får på så vis en jämn och bra temperatur året om. På vintern ger bergvärme samma effekt oavsett hur kallt det är ute.
  • Er nya bergvärmecentral kommer att göra en besparing på 400 000kr/år

Vid ytterligare frågor är ni välkomna att kontakta oss på info@enex.se eller besöka oss på vår hemsida www.enex.se.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s