Sophantering

Matavfall och restafvall

Det finns två behållare: ett kärl för hushållssopor och ett kärl för matavfall. Båda finns på Björkvallavägen vid cykelrummet.

Matavfall: Här lägger du matrester, frukt, kaffefilter, tepåsar, äggskal etc. Använd de bruna påsarna och lägg lite tidnings- eller hushållspapper i botten.

Restavfall: Här lägger du övriga hushållssopor

Det är viktigt att lägga rätt påse i rätt behållare!

Båda luckorna är låsta, och nyckeln till grinden (innergården) gäller för sopkärlen. Påsar för matavfall finns i återvinningsrummet.

Kretsloppsrummet

Här sorteras glas, metall, plast, tidningar och så vidare

Färger och kemprodukter skall man själv åka till återvinningsstationen med. Detta gäller även gamla spisar, kyl/frysskåp, byggavfall, m.m.

Det är viktigt att rätt avfall hamnar på rätt plats. Kartonger viks ihop för att ge en bättre ordning, lägre hanteringskostnad och trevligare arbete för våra samarbetspartner som sköter om tömningen.

Förklaring till ändrade öppettider i Kretsloppsrummet.

Under en längre tid har någon / några slängt både brandfarligt material såväl som kemiska produkter i våra behållare. Det är inte tillåtet och innebär att brandrisken ökar och men även kostnaderna för att transportera bort detta stiger. För att undanröja
möjligheten av att det kastas sopor av icke boende i föreningen, har vi på försök minimerat öppettiderna i kretsloppcentralen.
Styrelsens omtanke för samtliga boende gäller både säkerhet såväl som kostnader för Brf: en
Tacksamt är om vi alla hjälper till med att upplysa varandra och hjälper till med ordningen i rummet.

Med hopp om att denna förklaring både innebär en bättre ordning samt en förståelse för åtgärden.

20180315 / Styrelsen brf Optimus

Nyheter från Kommunen

Här kommer infromation från kommunen. Pga slarv och misskötsel hos en del bostadsrättsföreningar och andra privatpersoner kommer man att införa straffavgifter får de som inte sköter sig. Läs mer i nedanstående informationer:

Matavfall – så här gör du

2412 Meddelande Upplands Väsby kommun matavfall 190220

Fa utskick flerbostads

2019-02-25// Styrelsen brf Optimus

 

Frågor eller tvivel?

Har ni frågor angående detta så kontakta någon i styrelsen för ytterligare information.